To sałatka, która powstała z tego co było pod ręką. Okazała się pożywną i bardzo smaczną przekąską, która z powodzeniem może stanowić pełnowartościowy posiłek. W wersji light majonez zastępujemy łyżką gęstego jogurtu z odrobiną ulubionej musztardy.
Składniki:
15 dag szynki
3 jajka
1/2 strąka czerwonej papryki
1/2 średniego ogórka wężowego
1/2 puszki kukurydzy konserwowej (ok. 145 g)
kawałek białej części pora
1 łyżka majonezu lub majonez i jogurt bałkański (w proporcji 1:1)
czarny pieprz świeżo mielony
Jajka gotujemy na twardo. Szynkę kroimy w grube paski, pora i obranego ogórka w półplasterki, jajka i paprykę w grubą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników. Doprawiamy pieprzem i mieszamy z majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)