Składniki:
Suche:
1 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka cynamonu
1,5 łyżeczki proszku pod pieczenia
1/2 łyżeczki przyprawy do kawy i deserów
szczypta soli
Mokre:
2 jajka
2/3 szklanki oleju
1 łyżeczka aromatu waniliowego
1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki
3 łyżki rodzynek
2 łyżki wiórków kokosowych
W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche. W drugiej misce roztrzepujemy składniki mokre. Zawartość obu misek łączymy i niedbale mieszamy. Dodajemy startą marchew, rodzynki i wiórki kokosowe. Mieszamy. Ciasto nakładamy do silikonowych foremek na muffiny lub do blaszki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
ciasto marchewkowe jest bardzo wdzięczne. można z nim tym wykombinować!
OdpowiedzUsuń